Voer een zoekterm in

woensdag 29 juni 2016

Transparante fotolijstKen je ze ook, die lijsten met een dubbele glasplaat waar je iets moois tussen kunt leggen? De mogelijkheden zijn eindeloos en ik vind ze zo leuk!!

Vooral vers geplukt groen er tussen vind ik prachtig, zoals op onderstaande foto, of mooie gekleurde bloemetjes, maar ook een mooie kaart krijgt meer allure in een transparante fotolijst.

www.weidesign.nl

Je kunt ze online kopen vanaf 27 euro voor een kleintje in A5 formaat, maar als ik de prijzen van grotere formaten zie dan denk ik meteen:


Dat kan ik toch ook zelf?

Ik had nog 2 lijsten in hetzelfde formaat liggen, de glasplaat van de ene lijst heb ik bovenop de glasplaat van de andere lijst gelegd, een takje geplukt uit de tuin en die er tussen geklemd, kartonnen achterzijde weggelaten en voila: Een transparante fotolijst!

Hou het wel dun, gebruik geen bladeren met dikke takken, want dan krijg je de klipjes aan de achterzijde niet meer dicht.

Je kunt overigens ook transparant plexiglas kopen bij de bouwmarkt en op maat snijden, als je geen extra glasplaat hebt.Goed idee?

Liefs!

2 opmerkingen :

  1. Ook in 2018 nog steeds een ontzettend leuk idee! Op deze manier wil ik het ook graag aanpakken, maar ik vraag mijzelf af hoe je deze glasplaten hebt vastgezet aangezien de klemmetjes meestal op de kartonplaat zitten.. (antwoord kan je eventueel mailen naar meike-@hotmail.com)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hai Meike! Ik heb de glasplaten met dezelfde klemmetjes vastgezet als waar je de kartonnen achterzijde mee vastklemt.
    Bij mijn lijstjes paste dat precies!

    BeantwoordenVerwijderen