Voer een zoekterm in

zaterdag 17 december 2016

DIY | Mandje van spijkerstofHeb je nog een oude (wijde) spijkerbroek in de kast liggen of eentje waar je een korte broek van wil maken? Maak dan een leuk mandje van de broekspijp. Hoe? Dat is echt heel simpel.

Geloof me, een kind kan de was doen! Op internet zie je diverse voorbeelden van stoffen mandjes die je met de naaimachine in elkaar zet, maar ik heb het gewoon met hobbylijm gedaan. Minder netjes aan de onderkant, maar wie ziet dat? ;)Knip de onderkant van een broekspijp af op de gewenste lengte, met ongeveer 10 cm extra voor de bodem, afhankelijk van de breedte van de pijp. 

Houd de zoom aan de bovenkant en zet aan de afgeknipte zijde 4 knippen vanaf de rand tot aan de denkbeeldinge stippellijn (zie foto). Voor een ronde bodem knip je 5 of meer smallere stukken, voor een vierkante bodem heb je 4 stukken nodig.


Trek de pijp over een verfblik heen en vouw de eerste flap naar binnen. Breng lijm aan op het deel waar de volgende flap overheen valt.

(Hoe vaker ik 'flap' schrijf, hoe gekker het gaat klinken.) 


Lijm de stukken 1 voor 1 op elkaar.
En.. That's it! Simpel hè? En zo leuk!


Zet er eventueel een leeg blik oid in voor meer stevigheid.


Of een bloempot. ;)


Of hang hem aan een haakje op en gooi er losse prullaria of knijpers in.

Ga je hem zelf ook maken? Gebruik dan de hashtag #fancymandje en/of tag Fancy Design op Facebook / fancydesign.nl op Instagram. Het lijkt me namelijk leuk om jullie zelfgemaakte versie ook te kunnen bekijken. :)

Liefs,

Geen opmerkingen :

Een reactie posten