Voer een zoekterm in

donderdag 13 juli 2017

Nieuw huis, nieuw moodboard

Al in 2011 begonnen we met plannen maken en in 2012 zetten we ons huis te koop. Eerst een jaar zelf, daarna een paar jaar bij een makelaar en daarna weer lange tijd zelf. 

We dachten soms echt dat het nooit meer zou gebeuren, maar 6 jaar nadat de plannen en ideeën begonnen te borrelen is ons huis nu toch echt verkocht!

Nieuwbouw
Nou ja, 'echt' betekent nog wel 'onder voorbehoud van financiering' voor zowel onze koper als haar koper, maar het koopcontract is getekend en ik heb besloten dat ik gewoon wil geloven dat dit allemaal goed gaat komen. Vanuit dat vertrouwen hebben we vorige week zelf - ook onder voorbehoud - een gloednieuw huis gekocht! Een 2-onder-1-kap-woning die inmiddels al bijna afgebouwd is.

Ondanks dat we niet mee konden beslissen over de bouwdetails matcht het huis zo met onze wensen dat we helemaal in de wolken zijn. Oké, met de voeten nog stevig in de klei natuurlijk, als nuchtere Zeeuwen, maar we kijken er enorm naar uit!

Interieur
In grote lijnen weten we al jaren hoe we het huis willen inrichten. Ons huidige interieur hebben we inmiddels al vaak genoeg gerestyled om te weten wat wel en niet bij ons past, welke vloer we mooi vinden, wat voor keuken er in moet komen (die zit er gelukkig nog niet in), hoe we de tuin willen, enz.

Over kleuren beginnen we nu pas echt na te denken en ik krijg grotendeels de vrije hand van manlief, hoewel hij het liefst alles wit zou laten. Ik kies dus zelf de verfstalen uit, dan draag ik verschillende opties aan en hij zegt ja, nee of "ik zie het verschil niet", haha.

Plattegrond
Eerst heb ik een 3D-tekening op schaal gemaakt om onze huidige meubels een plekje te geven in het nieuwe huis en een keukenopstelling te bedenken.Keuken
Vervolgens ben ik op zoek gegaan naar behang voor in de keuken en van daaruit ben ik bijpassende kleurstalen gaan zoeken.

Ik heb gekozen voor het fotobehang 'Dublin' van vtwonen. Het is een afbeelding van een oude verweerde muur, een mooie tegenhanger voor de strak witte keuken die er komt.

Op de tweede muur komt een nude-achtige beigetint; 'Mercurius', die mooi matcht met het behang en die meteen zorgt voor wat warmte. Er komen barkrukken met cognackleurige bekleding.


De vloer, de basis in het hele huis, krijgt betonverf in de kleur (jawel...) 'Basis', een kleur die ook weer terugkomt in het fotobehang.


Woonkamer
In de woonkamer nemen we opnieuw het kleurenpalet dat we nu ook al hebben; wit en grijsblauw, aangevuld met koper, cognac en nude/aardetinten. Er komt een licht grijsblauw vlak op de muur met de naam 'Fluister' en een nudekleur die 'Sorbet heet.


Hal
Tussen de keuken en de woonkamer in zit de hal. De hal krijgt een vergrijsd blauwgroene kleur op de muur die ook weer terugkomt in de stoelen bij de eettafel aan de andere kant van de deur.


(Foto uit de vtwonen, interieur van Binti Home)

Slaapkamer
Vanuit de hal gaan we naar boven, naar de slaapkamer. Momenteel hebben we een zachte lichtgroene kleur in onze slaapkamer, in het nieuwe huis wordt dit groen-groen. 'Geordend' groen om precies te zijn. Groen komt sowieso in elk ruimte terug in de vorm van planten.


Smaken verschillen natuurlijk, maar ík word hier alvast heel blij van! Zou dit ook jouw moodboard kunnen zijn?

Laat je een reactie achter? Een reactie onder dit artikel is een kroon op mijn blog. :)

Liefs,PS: In september volgt de uitvoering van onze plannen, je kunt de updates volgen via Instagram.

De verfstalen voor de vloer, woonkamer en keuken zijn van Gamma. De kleuren voor de hal en slaapkamer zijn van Histor. Het behang kocht ik bij Karwei.

4 opmerkingen :

 1. Heerlijk dat dromen en voorbereiden. En wat fijn dat je precies weet wat je wilt.
  Je hebt het heel gedetailleerd beschreven. Het is of ik al vaak binnen ben geweest in je nieuwe huis.
  Ik gun het je zo graag, dat alles komt zoals je wilt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor je lieve reactie Liane! Dat was de bedoeling inderdaad, om mensen die dat leuk vinden alvast mee naar binnen te nemen. :)

   Verwijderen
 2. ik krijg helemaal het "nina" gevoel erbij. past helemaal en zo in balans. apart wit en ook de warme kleuren. dankje dat ik even binnen mocht zijn x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aww, dankjewel Joke! Mooi dat je de balans opmerkt. :)

   Verwijderen