Voer een zoekterm in

woensdag 4 oktober 2017

NIEUWBOUW | KeukenZomaar ineens heb ik een emo-momentje, terwijl ik aan de bar in onze nieuwe keuken zit te bloggen en om me heen kijk.Gisteren is de keuken geplaatst (door Interiorfix, in opdracht van Ikea) en het resultaat is zó mooi! Smaken verschillen natuurlijk, maar wij vinden het echt prachtig!

Omdat we de keuken helemaal wit wilden, koos ik op de muur achter het eiland voor een mooi contrasterend behang van Vtwonen. Dit behang vormde meteen de basis voor de kleurkeuze op rest van de muren en de vloer. Het behang heb ik overigens - heel eigenwijs - ondersteboven op de muur aangebracht, omdat ik dat qua lichtval logischer vond en de oude stenen liever boven- dan onderaan achter de kastjes wilde.


De aansluitingen waren al aangelegd toen wij het huis kochten en in de vloer kan niet worden gefreesd (vloerverwarming), dus de locatie van de kookplaat, vaatwasser en wasbak stonden al vast. De rest konden we gelukkig zelf naar wens indelen.


We hebben de keuken in grote lijnen zelf ontworpen en samen met Ikea de details en indeling van de kastjes bepaald. Het zijn voornamelijk grote lades geworden, wat wij ontzettend praktisch vinden. In sommige lades hebben we nog binnenlades genomen voor de voorraad kruiden, zaden en pitten, meel, enz.


Zoals in elke ruimte van het huis bleken we ook hier weer afwijkende wensen te hebben. De combi-magnetron wilde ik bijvoorbeeld liever ónder het aanrecht. Ik vind zo'n zwart vlak op ooghoogte niet zo mooi en we wilden het aantal hoge kasten beperken om meer kookruimte te creëren. Dat kon gelukkig!


Verder dacht Ikea dat 1 meter ruimte tussen en rondom de werkbladen wat krap zou zijn, maar we hebben toch vastgehouden aan ons ontwerp. We vroegen ons op het laatst wel steeds meer af of het niet te volgepropt zou lijken met een kookeiland van bijna 4 meter lang, maar wat nu juist opvalt is hoe heerlijk ruim het allemaal is. De grootte van de ruimte wordt juist benadrukt, dus ik geef mezelf bij deze even een schouderklopje. ;)


Het blad is op maat gegoten met naast de gootsteen handige afdruiprichels die behalve praktisch ook nog eens heel mooi zijn! Het blad heeft namelijk geen opstaande rand en de richels voorkomen dat het water op de grond druipt bij het afwassen.


Ook lieten we een opening maken voor een mooi vormgegeven stopcontact dat we zelf online bestelden en aansloten. Een heuse eyecatcher die je open en dicht kunt draaien.


Vandaag bevestigden we boven het eiland nog een rail van Ikea met LED spots voor voldoende werklicht en een bamboo hanglamp van Kwantum boven het bargedeelte voor sfeerlicht.


De barkrukken worden nog geleverd, die gaan zorgen voor de finishing touch!


Edit: Inmiddels zijn de krukken binnen!Het houten draaiplateau van Ikea is al een oudje, maar zit nog steeds in het assortiment. Ooit door mij gebruikt om op te boetseren en nu heel handig op het aanrecht!


Dit was dan meteen de eerste heuse binnenkijker in ons nieuwe huis, ook al is het nog niet helemaal af! Hoe vinden jullie het?


Er volgen snel meer ruimtes. :)

Liefs,

6 opmerkingen :

 1. Echt heel mooi geworden!
  Liefs Cinderella

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik heb al mee mogen genieten maar nu af, zo prachtig !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was erg leuk om je steeds de tussenstapjes te laten zien! :D

   Verwijderen
 3. Het is prachtig geworden, al zou ik gekozen hebben voor een dubbele wasbak. Die richels zijn wel heel handig en dat stopcontact is een plaatje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel!

   Met een onbeperkt budget had ik inderdaad ook voor een dubbele wasbak gekozen, maar we hebben er nu een NORRSJÖN vergiet in hangen en dat werkt ook heel prettig. :)

   Verwijderen